March 8, 2021

Nik Nock

Blogger Malaysia

Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin | Momazing PeDAS

Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin

Kawan-kawan pernah tak dapat Tanjak sebagai Doorgift? Ianya sangat “Rare” bagi Nik Nock. Tak pernah lagi dapat Tanjak bila ke mana-mana majlis. Termasuklah Majlis Kahwin. Inilah istimewanya Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin oleh Momazing Enterprise.

Tanjak Mini Sebagai Cenderahati

Siapa pertama kali dengar mengenai kewujudan Doorgift Tanjak, Nik Nock kongsikan gambarnya seperti di bawah ni. Comey je kannnn. Ianya bersaiz mini, kemas dan cantik sesuai sangat untuk dijadikan door gift.

Mini Tanjak Sebagai Doorgift
Mini Tanjak Sebagai Doorgift

Artikel sebelum ini, Nik Nock sudah pun memperkenalkan Tanjak by Momazing. Momazing bukan hanya mengeluarkan Tanjak sebagai Fesyen untuk di pakai oleh Kanak-kanak dan Lelaki dewasa, malah Momazing sebagai Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin mengambil inisiatif untuk menjadikn Tanjak sebagai satu CENDERAHATI.

WOWW...Satu penghargaan dan pujian Nik Nock berikan kepada Momazing. Kebiasaanya Tanjak dijadikan cenderahati yang bernilai di dalam majlis-majlis tertentu sahaja terutama melibatkan majlis di Raja untuk diberikan kepada tetamu di dalam dan di luar negara.
Tanjak Momazing Bersaiz Kecil Sebagai Doorgift
Tanjak Momazing Bersaiz Kecil Sebagai Doorgift

Kreativiti Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin Menjadi Pilihan Ramai

Kecil sahaja saiznya, sebesar tapak tangan. Ianya diletakkan di dalam bekas ‘transparent’ dan kelihatan sangat ekslusif.

Jadinya, usaha Momazing menjadikan Tanjak sebagai Doorgift untuk di semua peringkat majlis sangatlah sesuai terutama dalam agendanya untuk mempertahankan warisan Tanjak untuk generasi yang seterusnya.

Tanjak Mini sesuai untuk dijadikan Doorgift untuk majlis-majlis seperti;

  • Majlis Perkahwinan
  • Majlis Pertunangan
  • Majlis Aqiqah / Cukur Jambul
  • Program Kelab dan Persatuan
  • Program Sekolah & Universiti dan Alumni
  • Program Badan & Agensi Kerajaan
  • Program Pelancongan
  • Reunion Sekolah
  • Hari Keluarga 

Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin Mengeluarkan Tanjak Bertemakan Bendera Malaysia

Selain cenderahati, Momazing juga menyediakan Tanjak untuk Sambutan Hari Kemerdekaan Negara Malaysia pada yang jatuh setiap 31 Ogos.

Tanjak Kanak-kanak Tema Bendera Malaysia
Tanjak Kanak-Kanak Bertemakan Bendera Malaysia

Tanjak direka dan dijahit bercorak bendera Malaysia untuk dipakai oleh kanak-kanak terutamanya bagi program sambutan hari merdeka. Bukan sahaja sebagai Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin, malah pihak Momazing juga menyediakan perkhidmatan menjahit samping dan baju kanak-kanak bertemakan bendera Malaysia.

Wahh Nik Nock pasti semangat kemerdekaan pastinya tersemai untuk anak-anak bangsa kita terutamanya apabila dapat memakai baju bertemakan bendera dan di serikan lagi dengan Tanjak yang juga bercorak bendera.

Baju dan Tanjak Tema Merdeka
Baju dan Tanjak Persalinan Untuk Sambut Hari Merdeka

Inilah baru dikatakan lengkap bila kanak-kanak bertanjak. Sudah pastinya ibu bapa nya terasa bangga kerana semangat patriotik mula disemai daripada kecil beserta mengenali tanjak dari muda.

Semoga kita sama-sama dapat menyokong antara satu sama lain untuk mempertahanan warisan tanjak.

Bagi kawan-kawan yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Pembekal Tanjak Doorgift Kahwin ini boleh lawat Facebook mereka ya.

Facebook Momazing

Nik Nock kongsikan juga dengan kawan-kawan media sosial dan nombor untuk dihubungi untuk pertanyaan yang lebih lanjut berhubung produk Tanjak by Momazing ini ya

FACEBOOK MOMAZING STORE
INSTAGRAM MOMAZING STORE
SHOPEE MOMAZING BABY TAILOR
NO TELEFON
0172997992 (Zulqarnain)
01140217997 (Sazarina)

Terima kasih kepada Usahawan Momazing yang mempunyai kesedaraan dalam pemiliharaan Warisan Tanjak. Semoga usaha dan perniagaan Tuan akan berjaya.

Tanjak Melayu Asli

Warisan Budaya Kami

Tetap teguh Di warisi

Dari Dulu Sehingga Kini

Nik Nock

Artikel lain yang boleh di baca berhubung produk Momazing Tanjak boleh KLIK pada link yang berikut;


Artikel ini Nik Nock tuliskan untuk Siri Tulisan Artikel Usahawan PeDAS MDEC. Kawan-kawan boleh KLIK DI SINI UNTUK MAKLUMAT PROGRAM PeDAS